Haber

Ampute Milli Takımı oyuncularına ‘Mansur Yavaş’ soruşturması

Angola Ampute Ulusal Takımı’nı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın daveti üzerine 8 Kasım’da kendisini makamında ziyaret etti. Ampute milli takımı oyuncularının ödüllendirilmesi konusunda izin için ilgililere talimat verdiği belirtilen Mansur Yavaş, ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Ampute ekibi de Yavaş’a “06 Mansur Yavaş” yazılı bir forma armağan etti.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Sözcü’deki habere göre, bu ziyaretin akabinde 12 futbolcunun kulüpleriyle 3 teknik adama Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını belirten bir yazı gönderildi. Disiplin Şurası Lideri Avukat Oğuz Altınkaynak imzasıyla gönderilen tebligatta şu sözlere yer verildi: “Kulübünüz atletlerinden….. Federasyonumuz yetkililerinin müsaadesi ve bilgisi olmaksızın ulusal ekip forması/eşofmanı ile çeşitli programlara katıldığı tespit edilmiştir. İsmi geçen sportmenler, önlemsiz olarak disiplin şurasına sevk edilmiş olup, ismi geçenlerin yazılı savunmalarının iş bu yazımızın tebligatından üç gün içerisinde federasyonumuzun …….. nolu faksına gönderilmesini, savunma vermediği takdirde savunmadan vazgeçmiş sayılarak hakkında evraktaki mevcut bilgi ve evraklar ile kesin karar verileceğinin bilinmesi konusunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

FEDERASYON ZİYARET SONRASI İHTAR YAYINLADI

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu ise, Ampute Ulusal Takımı’nın Mansur Yavaş’ı ziyaretinden iki gün sonra web sitesine resmi kurum ve kuruluşlar, belediyelerin de ortalarında bulunduğu kişi ve kurumlardan gelecek ziyaret talep ve kabullerin federasyon başkanlığının bilgisi ve programı dahilinde yapılması gerektiğini belirten bir ihtar iletisi yayınlandı. Disiplin Konseyi Lideri Avukat Oğuz Altunkaya ise sorulara yanıt vermedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu